Gratis verzending - Handgemaakt
Wishing You a Happy Life
Slide 2
Hello
little one!
Slide 1
Wishing
you a
happy life
Slide 1
Wishing
you a
happy life
previous arrow
next arrow

Klein geluk, wat een geluk!

Heb je wel eens gehoord van klein geluk? Als je kunt genieten van klein geluk, ben je over het algemeen gelukkiger dan andere mensen. Dat klinkt veelbelovend! En dat is het ook, maar waar vind je dat kleine geluk dan?

Gelukkig zijn, wat is dat eigenlijk?

Het begrip geluk is moeilijk te definiëren. Want het antwoord op de vraag “wat betekent geluk voor jou?”, is erg persoonlijk en verschilt van mens tot mens. Al jarenlang zijn mensen op zoek naar wat geluk nu precies is en er zijn allerlei definities voor bedacht.
Meestal wordt met geluk, of gelukkig zijn, de mate waarin je tevreden bent met je levensomstandigheden bedoeld. Emoties spelen hierbij een grote rol, zoals vreugde, vredigheid, ontspannenheid en vrolijkheid.

Bepaal je eigen geluk

Uit onderzoek is gebleken dat geluk voor ongeveer de helft erfelijk bepaald is en maar voor een klein deel door persoonlijke omstandigheden. Maar veruit het meest bepalend is hoe je denkt en hoe je je gedraagt. En precies daar heb je zelf heel veel invloed op. Jij bepaalt dus voor het grootste gedeelte zelf hoe gelukkig je bent.

Waar vind je klein geluk?

Geluk zit in kleine dingen. Maar je moet er wel oog voor hebben. Klein geluk is soms onverwacht, en het kan je intens gelukkig maken. Klein geluk is overal en helpt je om lekkerder in je vel te zitten. Wist je dat geluk trainbaar is? We geven je een paar tips, waardoor jij het kleine geluk ook makkelijker kunt ontdekken én doorgeven aan de mensen om je heen. Spread the happiness!

Tips voor positieve energie

1. Een geluksboekje

Leg een boekje op je nachtkastje waar je elke dag minimaal drie dingen in schrijft waar je blij van werd. Dit mag van alles zijn. Bijvoorbeeld dat je kind je een hand gaf bij het naar school brengen, dat je in het zonnetje kon genieten van een kopje thee, of je collega die spontaan een appelflap meenam naar kantoor. Zolang jij er maar blij van werd.

2. Deel je geluk

Praten over je kleine geluksmoment versterkt het geluksgevoel nóg meer. Samen genieten van het moment doe je door een ander te vertellen hoe leuk je het vindt: “fijn hè, dat de zon eindelijk schijnt”. Of vraag je kinderen ernaar. Zij geven vaak de leukste antwoorden en leren je weer op een andere manier naar dingen kijken!

3. Zorg goed voor jezelf

Bij goed voor jezelf zorgen denk je waarschijnlijk als eerste aan gezond eten en sporten. Maar daarnaast is voldoende slaap ook heel erg belangrijk voor een positieve mindset.

4. Hier en nu

We hebben het allemaal drukdrukdruk, maar juist door je af en toe even compleet op het ‘nu’ te focussen kun je je rustiger en gelukkiger voelen.

5. Bekijk het positief

Emoties komen en gaan. Voel je je boos of verdrietig? Bedenk dan dat dit vanzelf weer voorbijgaat. Neem wat meer tijd voor jezelf en mediteer.

6. Doe iets voor een ander

Als je een ander helpt of gewoon zomaar iets voor een ander doet, voel je jezelf gelukkiger. Trakteer bijvoorbeeld iemand spontaan op een kop koffie. Iets goeds doen voor een ander maakt je gelukkiger.

Voorbeelden van klein geluk

– Een nieuw favoriet liedje ontdekken – In een fris opgemaakt bed stappen – Vijf euro in je broekzak vinden – Iemand voorlaten in de rij bij de supermarkt – Een compliment krijgen van je collega (of zelf geven)

De weg naar geluk

De weg naar geluk begint natuurlijk vanaf de dag dat je geboren wordt. Nu je weet dat het grootste deel van dat geluk bepaald wordt door je eigen gedachten en gedrag is het toch het mooiste om dat van jongs af aan ook over te dragen aan je kleintje? Geniet van klein geluk, samen met je kleintje en samen met Huggy Buddha.