Gratis verzending - Handgemaakt
Wishing You a Happy Life
Slide 2
Hello
little one!
Slide 1
A gift from soul to soul
previous arrow
next arrow

De magie van opa en oma worden

Opa en oma worden, dat dóet wat met je. Jouw kind krijgt een kind. Dat is bijna net zo bijzonder als toen je zelf een kindje kreeg. Niet alleen wordt er een kleinkind geboren, ook vindt de geboorte van een volledig nieuwe rol plaats. Die van grootouder. Spannend? Nou en of. Bijzonder? Zeker weten. Levens veranderend? Ook al! Het is de start van een nieuwe levensfase, het leven wordt doorgegeven via jou naar jouw kind en nu weer naar je kleinkind. Dat is de mooie symboliek van de cycle of life. Opa en oma worden is een mijlpaal in je leven.

Opa en oma worden, het leukste wat er is!

Een handleiding voor hoe je een opa of oma moet zijn? Die bestaat niet. Hoe jij je nieuwe rol invult is een combinatie van jouw persoonlijkheid met je kinderen én de omstandigheden. Een ding is zeker, opa of oma zijn is niet hetzelfde als vader of moeder zijn.

Opa en oma worden: liefde op het eerste gezicht

Vanaf het eerste moment dat je je (eerste) kersverse kleinkind ziet, wil je waarschijnlijk maar één ding: knuffelen. Wat een bijzonder besef dat jouw kind nu zelf een kind heeft gekregen. Zonder dat ze er iets voor hoeven te doen zijn kleinkinderen het mooiste en liefste dat een opa en oma kan overkomen.

Een nieuwe rol als opa en oma

En die rol is voor kleinkinderen een heel belangrijke. Zo ben jij als opa of oma een veilige en speciale plek waar ze altijd welkom zijn. Extra fijn in moeilijke tijden. Een voordeel voor jouzelf? Kleinkinderen houden je jong. Zo ben je zomaar weer aan het voetballen, koekjes bakken en kleien.

5 grote voordelen van opa en oma worden

 • Je hebt meer tijd dan toen jezelf kinderen had
  Vaak ben je al met pensioen waardoor je veel tijd hebt voor aandacht. Kom maar door met die leuke uitjes en gezellige bezoekjes.
 • Verwennen maar!
  Een van de leuke dingen aan opa en oma zijn: je mag je kleinkinderen oneindig verwennen zoals niemand anders kan.
 • Heel veel liefde
  Zodra je opa of oma wordt ontstaat er een nieuw soort liefde. Wat een bijzonder gevoel. Knuffelen met je kleinkinderen is zó fijn!
 • Je blijft lekker fit
  Onderneem je veel met je kleinkinderen? Heel goed! Het bewegen helpt je gezond te blijven.
 • Betere relatie met je eigen kinderen
  Nu je eigen kinderen ervaren hoe het is om ouder te zijn, ontstaat er vaak een nieuwe waardering voor hun ouders. Dat leidt vaak tot een (nóg) betere relatie.