Gratis verzending - Handgemaakt
Wishing You a Happy Life
Slide 2
A happy buddha
Slide 1
For young
and old
previous arrow
next arrow

Wie is Huggy Buddha

Huggy Buddha is geïnspireerd op de Lachende of Happy Buddha, een excentrieke Chinese Zen-monnik met een zeer geliefd karakter, die meer dan 1000 jaar geleden een zwervend bestaan leidde. In de Chinese traditie staat hij bekend als ‘Budai’, in de Japanse traditie als ‘Hotei’. Met zijn vrolijke en gulle lach en zijn eenvoudige bestaan leerde hij anderen dat geluk in kleine dingen zit. Men geloofde dat hij geluk bracht aan alle mensen om hem heen, overal waar hij kwam, vooral aan kinderen.

Een universeel symbool van geluk, tevredenheid en voorspoed

De Happy Buddha is zo een universeel symbool van geluk, tevredenheid en voorspoed geworden, en misschien wel een van de meest geliefde beelden. Hij is meestal gemaakt van hard materiaal. Maar niet Huggy Buddha. Huggy Buddha is gemaakt van pluche. Je kunt hem dus knuffelen!

Om te knuffelen!

Knuffelen creëert vaak een gevoel van kalmte en ontspanning. Dat komt door oxytocine, ook wel bekend als “het liefdeshormoon”. Dit hormoon speelt een sleutelrol bij de bevalling, en daarna, na de geboorte, bij de borstvoeding en de hechting met het kind. Oxytocine heeft daarnaast sociale implicaties, zoals hechting en vertrouwen, en komt vrij wanneer mensen elkaar omhelzen. Het vrijkomen van het hormoon helpt deze hechting te vergemakkelijken door het pleziercentrum in de hersenen te activeren.

Heerlijk zacht

Het lag voor ons dus voor de hand om de Happy Buddha zacht te maken. Niet alleen voor elk kind, maar voor iedereen in de wereld. Want laten we eerlijk zijn, wat kan je nou meer wensen voor een pasgeboren baby, dan een gelukkig leven? Of voor elk ander persoon?

Huggy Buddha junior voor de kleintjes, Huggy Buddha The Original voor de volwassenen. Huggy Buddha is echt het ultieme, meest bijzondere cadeau dat je kunt geven. Door een Huggy Buddha te geven, wens je iemand een gelukkig leven toe. Van het ene hart naar het andere, van ziel naar ziel.